Utrozhestan bij het plannen van zwangerschapsbeoordelingen

Eten

Utrogestan is een geneesmiddel op basis van het hormoon progesteron.

Deze stof in een bepaalde hoeveelheid is noodzakelijk voor de normale loop van de zwangerschap. Daarom wordt Utrozhestan veel gebruikt in de gynaecologie en verloskunde. Om de waarde ervan te begrijpen, zou u het effect van natuurlijke progesteron in het vrouwelijk lichaam moeten kennen.

Kenmerken van progesteronproductie

Progesteron in het lichaam van een vrouw wordt geproduceerd door de bijnieren, het corpus luteum en de placenta.

Deze steroïdenverbinding wordt vaak een zwangerschapshormoon genoemd. Immers, het voldoende niveau geeft de effectiviteit van de ovulatie aan, zonder welke bevruchting niet kan plaatsvinden.

Tijdens de zwangerschap neemt de concentratie van dit hormoon in het bloed geleidelijk toe. Dit komt door het functioneren van de placenta en is een belangrijke factor die zwangerschap ondersteunt.

Indicaties voor benoeming Utrozhestana

Utrozhestan heeft bijna de enige indicatie - een onvoldoende hoeveelheid progesteron. Maar klinisch wordt dit uitgedrukt door een verscheidenheid aan aandoeningen: de vorming van cysten, endometriale hyperplasie, symptomen van hyperandrogenisme, die tot uiting komt in ernstige acne en haargroei in de mannelijke haar.

Utrozhestan bij het plannen van een zwangerschap wordt slechts in drie gevallen voorgeschreven:

  1. Asymptomatische afname van het progesteronniveau in het bloed. Dit is een veel voorkomend verschijnsel dat niet alleen gevaarlijk is tijdens de zwangerschap, maar ook de kans op bevruchting verkleint. Utrozhestan wordt nog steeds ingenomen, zelfs tijdens het dragen van het kind, als de zwangerschap dreigt te worden beëindigd in een vroeg stadium of als de mogelijkheid van een vroeggeboorte is toegestaan. Vooral wordt dit medicijn vaak voorgeschreven tijdens de eerste weken van de zwangerschap.
  2. Onvruchtbaarheid als gevolg van progesteron-deficiëntie.
  3. Miskraam als gevolg van hormonale onbalans in de richting van vermindering van de hoeveelheid progesteron in het lichaam van een vrouw.

Om ervoor te zorgen dat u dit medicijn moet innemen, wordt een speciale laboratoriumstudie uitgevoerd.

Het is belangrijk om de dag van de menstruatiecyclus te kennen, omdat de analyse van deze indicator in de tweede helft wordt aanbevolen.

Contra-indicaties en bijwerkingen

Maar het gebruik ervan is alleen mogelijk voor het doel van de gynaecoloog. Immers, alleen een arts kan de ernst van aandoeningen traceren, wat contra-indicaties zijn voor het gebruik van dit hormonale medicijn.

Tegelijkertijd maakt het helemaal niet uit welke doseringsvorm u moet krijgen: kaarsen of pillen.

Contra-indicaties zijn onder meer:

  • tromboflebitis;
  • uitgesproken spataderen, evenals complicaties van deze ziekte;
  • leverproblemen;
  • kwaadaardige tumoren van bepaalde lokalisaties.

Veel pathologische aandoeningen zijn een reden om Utrozhestan geen doel te geven. In het geval van bronchiale astma, hart- en vaatziekten, diabetes, wordt het medicijn met de nodige voorzichtigheid genomen.

Is het mogelijk dat artsen met de manifestatie van deze symptomen stoppen met autorijden en autorijden, omdat progesteron het centrale zenuwstelsel lichtjes onderdrukt, wat de reactiesnelheid tijdens het rijden negatief kan beïnvloeden.

Nog minder vaak worden bijwerkingen van het voortplantingssysteem waargenomen: intermenstrueel bloeden of bloeden kan beginnen. Ook soms opgetekende overgevoeligheidsreacties.

Hoe kunt u Utrozhestan nemen?

De dosering van het medicijn bij het plannen van de zwangerschap is in de meeste gevallen 200-300 mg (capsules).

De dosis is verdeeld in twee doses en het hormonale middel wordt 's morgens en' s avonds gebruikt. Kortom, de tool is genomen van 16 tot 25 dagen van de menstruatiecyclus (de cursus is 10-12 dagen).

Utrogestan-capsules worden oraal ingenomen, zonder kauwen en met water weggespoeld.

Aangezien Utrozhestan kaarsen bij het plannen van de zwangerschap sneller in het bloed worden opgenomen, heeft dit medicijn minder bijwerkingen. De kaars moet in buikligging worden ingevoerd en het is wenselijk voordat u naar bed gaat.

Als bevruchting plaatsvindt, wordt de therapie voortgezet. De duur van dit medicijn wordt alleen bepaald door een arts.

Maar meestal moet een zwangere vrouw het eerste trimester Utrozhestan drinken. Tegelijkertijd is het soms nodig om de behandeling uit te breiden naar 18-20 weken zwangerschap.

Het hangt af van de aan- of afwezigheid van complicaties bij het dragen van een kind. Utrozhestan, hoewel niet gecontra-indiceerd tijdens de zwangerschap, maar in het derde trimester, wordt hij met uiterste voorzichtigheid aangesteld vanwege het verhoogde risico op het ontwikkelen van leverinsufficiëntie.

Annuleer Utrozhestan bij het begin van de zwangerschap

De specificiteit van hormonale geneesmiddelen is dat ze geleidelijk moeten worden geannuleerd, omdat een abrupte stopzetting van het gebruik de toestand van de placenta negatief kan beïnvloeden. En dit is op zijn beurt beladen met een miskraam.

Daarom vindt de afschaffing van dit hulpmiddel in het geval van zwangerschap plaats onder strikt medisch toezicht: de dosis van het hormoon wordt verlaagd tot 50 mg elke 3 dagen.

Reviews van het medicijn "Utrozhestan"

Veel vrouwen waren overtuigd van de effectiviteit van Utrozhestan en het was dankzij hem dat ze het geluk van het moederschap hebben ervaren.

Marina, Kazan: "Ik werd gediagnosticeerd als deficiënt in de tweede fase van de cyclus, dat wil zeggen, de eisprong deed zich niet voor in mijn geval. Heeft de analyse van hormonen overgedragen en het bleek dat progesteron verlaagd is. Op aanbeveling van de arts begon ze Utrozhestan te nemen en werd zwanger tijdens de eerste cyclus! "

Olga, St. Petersburg: "Vanwege een miskraam in het recente verleden benoemde mijn gynaecoloog Utrozhestan. En de gewenste zwangerschap kwam niet lang op komst. Het bleek dat de miskraam dan precies plaatsvond vanwege het gebrek aan progesteron. Maar deze keer lukte het me nog steeds om moeder te worden. '

Elena, Moskou: "Ik werd geobserveerd in het centrum voor gezinsplanning en daar werd ik toegewezen om Utrozhestan onmiddellijk na de eisprong met een 15-daagse cursus te nemen. Mijn hoofd tolde een beetje. Ik weet het niet eens: het was een bijwerking van het nemen van het medicijn, of iets dergelijks vanwege de opwinding in het voorgevoel dat het leven drastisch zou kunnen veranderen. Toen zeiden de artsen dat ze een zwangerschapstest moesten doen. Het bleek positief en ik wachtte niet op menstruatie. Maar na 9 maanden zag ik mijn klein wonder! "

We zijn op zoek naar auteurs!

Weet jij hoe je interessante teksten schrijft en het onderwerp van de site begrijpt?

Vervangen Duphaston op Utrozhestan en zeer tevreden
We zijn vijf vrienden en we zijn vrienden met studenten. We leven in verschillende delen van de stad.
We komen een keer per maand bij elkaar, maar meestal communiceren we via boodschappers. En op de een of andere manier bleek dat onze zwangerschappen voor een jaar in een rij stonden, de een na de ander.
Veel plezier. Alles bij elkaar zwanger zijn. Wissel dagelijks nieuws, analyses en kennis uit. En dat is raar, slechts eentje waaraan ik tijdens de zwangerschap geen drugs had voorgeschreven.
Ik was boos en ging voor een confrontatie met de dokter die mijn zwangerschap leidde.
Het bleek de drug Duphaston, die ik eiste om mij te benoemen voor het bedrijf, niet zo veilig. De dokter zei dat hij vaak werd ontslagen voor een verzekering en dat hij erg populair was bij een aantal gynaecologen. Maar als het probleem echt bestaat, is het effectiever om het op te lossen met Utrozhestan, omdat het een natuurlijk hormoon is, en geen synthetisch hormoon, en het bewaart eigenlijk de zwangerschap en is ook nuttig voor het kind. Ik hoorde het allemaal, vloog naar Skype om te delen met mijn prinsessen. We hebben het lang besproken en beargumenteerd. Ze maakten zelfs ruzie. Maar twee vrienden besloten om te experimenteren - ik heb me aangemeld voor een consult bij mijn arts, omdat dit een privékliniek is, geen vrouwenconsult). Het resultaat - één medicijn werd geannuleerd als onnodig, de tweede had hormonale ondersteuning nodig vanwege veranderingen in de baarmoederhals, maar Utrogestan werd aangesteld (later bleek dat zelfs in de volgorde van het ministerie van Volksgezondheid Utrotestan als eerste komt met aanbevelingen, en daarna met Duphaston). Urozhestan vriend direct geïntroduceerd rechtstreeks in de nek, de voordelen hiervan - geen bijwerkingen, omdat het niet door het spijsverteringsstelsel. En in zijn termijn (22 weken) worden andere geneesmiddelen niet getoond. Dus het bleek dat niet alleen ik, maar ook de meisjes geen tabletten nodig hadden.
Welnu, het is duidelijk dat we sindsdien één gynaecoloog hebben, onze geliefde Irina Berezovskaya))). En ik geloof dat zij het is die betrokken is bij de geboorte van onze kinderen, gezond en gelukkig, omdat ze haar patiënten alleen de veiligste en meest betrouwbare behandeling aanbeveelt.

Ik drink urozhtestans 16-26 ds, binnen 2-3 dagen begint de menstruatie, en als de zwangerschap is gekomen, is er dan een miskraam terwijl je wacht op menstruatie?

Hallo, ook ik heb urozhestan 200 gekregen, ik ben al 8 maanden niet van plan zwangerschap in de rue te houden, ik hoop dat het niet erger zal zijn. Als urozhestan vaginaal blijkt, kun je parallel aan de bevruchting doen?!

Welkom! Ik ben 30 jaar oud, we willen een tweede kind. De arts heeft foliumzuur in de eerste fase voorgeschreven, in de tweede fase vitamine E. Als u niet binnen drie maanden zwanger kunt raken, drink dan 100% van uw dieet eenmaal daags van 16 dCs naar 25 dCs. Vraag: Ik heb een cyclus van 25 dagen, wat betekent dat de ovulatie eerder is, ik drink het niet vanaf dag 16 of kan ik eerder beginnen? Heel erg bedankt voor het antwoord!

Ja, het is noodzakelijk om het medicijn te drinken zoals voorgeschreven door de arts. Maar ik weet zeker dat je het niet hoeft te drinken. Binnen 3 maanden treedt zwangerschap op bij 70% van de paren. Foliumzuur en vitamine E zullen je lichaam veel helpen.

Drink drugs zoals voorgeschreven. Vanaf welke dag werd u urozhestan benoemd? Pas vanaf die dag, en drinken, is het beter om hier geen onafhankelijke beslissingen te nemen.

Goede dag! De arts schreef Utrozhestan 200 voor het slapengaan om de tweede fase in stand te houden, ik neem voor de eerste keer, ik heb een lichte tinteling in de onderbuik, nu met rechts, dan met links, dan in het midden, kan het een bijwerking zijn, en Utrogestan houdt de basistemperatuur of verhoogt het ?

De temperatuur kan veranderen, maar wat betreft tintelingen of iets anders, dan is het duidelijk niet hij. http://puziko.online/beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html
http://puziko.online/beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html Hier heb je nog iets anders. Je moet naar de gynaecoloog gaan, want het medicijn veroorzaakt geen tintelingen, en dit kan veroorzaakt worden door iets anders dan dat, niemand kan het je vertellen zonder een volledig onderzoek. http://puziko.online/rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html

Hallo, Tatiana. Utrozhestan veroorzaakt zelden ongemak en hoogstwaarschijnlijk hebben de symptomen die u beschrijft er weinig mee te maken. Probeer, zoals eerder opgemerkt, na te gaan of u problemen heeft met andere lichaamssystemen, zoals het spijsverteringskanaal.

Tatyana, urozhestan helpt bij het ontstaan ​​of de ondersteuning van zwangerschap. GH-temperatuur wordt niet alleen beïnvloed door de ontvangst, maar ook door de fase van de cyclus, de ovulatie zelf of de zich ontwikkelende zwangerschap. Gewoon utrozhestan stelt de baarmoeder onder de werking van progesteron in staat om een ​​aandoening te creëren waarin zwangerschap eerder zal komen. te lezen:
http://puziko.online/planirovanie/pl-lekarstva/dyufaston-2.html
http://puziko.online/planirovanie/ovulyaciya/stimulyatsiya-ovulyatsii-otzyvy.html
http://puziko.online/rannie-sroki/simptomy/simptomy-beremennosti.html

Goede dag! Urozhestan mag geen tintelingen veroorzaken, maar het beïnvloedt de basale temperatuur door het te verhogen. Als de tinteling je veel zorgen baart, dan denk ik dat het beter is om erover met de dokter te praten, misschien is de reden anders. Bijvoorbeeld, zoals bij je darmen, heb je een opgeblazen gevoel waargenomen? De oorzaak van ongemak aan de onderkant kunnen immers gassen zijn. Lees zelf: http://puziko.online/planirovanie/pl-info/planirovanie-beremennosti-s-chego-nachat.html, http://puziko.online/planirovanie/vitaminy/folievaya-kislota-2.html, http://puziko.online/planirovanie/pl-info/regulyatsiya-menstrualnogo-tsikla.html.

Welkom! Ik accepteer Utrozhestan 4 maanden Zwangerschap is nog niet gekomen, is er reden tot bezorgdheid? Kan een arts raadplegen of meer nemen?

Ik heb het medicijn al 4 maanden gebruikt, er is niet eens een klein beetje verdenking van ovulatie, hoewel het als arts alleen in progesteron staat! Ik benijd degenen die hij heeft geholpen.

Utrozhestan bij het plannen - uw ervaring en feedback

abyrvalg (15 november 2016 - 22:22) schreef (a):

olliolli (15 november 2016 - 22:31) schreef (a):

abyrvalg (15 november 2016 - 22:37) schreef (a):

abyrvalg (15 november 2016 - 22:34) schreef (a):

olliolli (15 november 2016 - 22:47) schreef (a):

Fancy_84 (15 november 2016 - 23:28) schreef (a):

Fancy_84 (15 november 2016 - 23:28) schreef (a):

olliolli (15 november 2016 - 23:52) schreef (a):

Anabela (16 november 2016 - 09:37) schreef (a):

Nadezhda2013 (16 november 2016 - 11:47) schreef (a):

Live forumonderwerpen

Populaire blog-items

Interessante foto's in de galerij

Belangrijkste bibliotheekartikelen

Reproductie van het sitemateriaal is alleen mogelijk met de actieve directe link naar www.babyplan.ru

© 2004 - 2017, BabyPlan®. Alle rechten voorbehouden.

Utrozhestan bij het plannen van zwangerschapsbeoordelingen van artsen

Dit is mijn verhaal over 4 jaar planning. over wanhoop. hoop en het beste verjaardagsgeschenk. Ik heb lang gedroomd om dit bericht te schrijven en heb het lange tijd niet durven doen, omdat de tranen tot aan mijn keel rolden. Nu zijn de herinneringen aan de planning niet zo levendig en misschien kan ik ze in een bericht weerspiegelen. Ik hoop dat mijn verhaal de kracht en hoop zal verraden van iedereen die wanhopig deze gemeenschap binnenkomt voor verhalen over een lange maar succesvolle reis naar hun kleintje. niet zo lang geleden zo.

De Urozhestan-receptie tijdens de zwangerschap wordt vaak benoemd. Veel van die vrouwen die bij mij in de prenatale kliniek waren geregistreerd, werden regelmatig meegenomen. De indicatie voor gebruik is in dit geval de dreiging van een miskraam, vooral in de vroege periode. Waarom moet u urozhestan nemen? Dit medicijn heeft een hormonale basis, het bevat natuurlijke progesteron, een hormoon dat nodig is voor de normale ontwikkeling van de zwangerschap. De productie ervan tijdens het eerste trimester van de zwangerschap, levert het corpus luteum, gevormd na het vrijkomen van het ei uit de follikel. In de toekomst, deze functie.

IK BEN ZWANGER. Hoewel sommige al wisten . Oh, ik weet niet eens waar ik moet beginnen. er komt een lange post. Prehistorie: ik zal beginnen met het feit dat ik PCOS heb en 2 jaar konden we ZB niet. wat ik in deze tijd heb meegemaakt, is eng om te onthouden. Aanvankelijk waren ze in orde, de annulering waarvan ik verondersteld werd zwanger te worden, maar het wonder gebeurde niet, dan was er bijna een half jaar aan het plannen over dyuf en divigel, maar er was niet eens een hint van Oh! In februari passeerde ik de MSG, waar ze de doorgang van de pijpen bevestigden, nu was het mogelijk om gestimuleerd te worden.

Lange tijd nagedacht en besloten om over mezelf te schrijven. Mijn man en ik kennen elkaar bijna 4 jaar, waarvan 2,5 jaar getrouwd zijn en al 1,5 jaar proberen een baby te krijgen. Nu ben ik 29, mijn man is 28 jaar oud. Toen we in augustus 2013 net met dit bedrijf begonnen, dacht ik: "Nou, alles, nu gebeurt alles meteen." Moeder heeft me altijd "bang" gemaakt, dat we in ons gezin heel snel zwanger raken, en met deze zaak moeten we duidelijk zijn. Dus voordat ik voor baby's ging plannen, ben ik ongeveer 18 jaar oud.

Ik moet zeggen dat mijn weg naar kauwen niet gemakkelijk was. In 2013 stopte mijn eerste zwangerschap na 10 weken. Ik hoorde het om 12 uur toen ik begon te smeren. Ze rende naar de dokter, op de echografie merkten ze de afwezigheid van baarmoederhals in het embryo en grootschalige chorionische loslating. Dit werd gevolgd door curettage van de baarmoeder en 10 dagen in het ziekenhuis op antibiotica. Mijn God, op dat moment dacht ik dat mijn wereld, die zo ijverig zo lang gebouwd was, voor eens en voor altijd instortte! Het was heel moeilijk, ik ben hetero.

Hallo meiden! Ik wil je vertellen ons verhaal van succesvolle conceptie!))) Who cares, alles is gerold!)) We wilden een kind voor een lange tijd, toen was het nog vroeg, studeert, etc. In juli 2013 trouwden we en ik onmiddellijk geannuleerd OK en begon de baby te plannen, niet iets dat onmiddellijk actief zou zijn, maar stopte met het beschermen van zichzelf. Bij het annuleren van OK waren de eerste paar cycli normaal, 28 dagen. Toen de vertragingen begonnen, bevochtigde ik de tests van vreugde, maar er waren geen tweede stroken op hen. Ik was boos en wachtte op mijn M.

Mijn planning en zwangerschap Planning Het begon allemaal met het besef dat, als je lang in een burgerlijk huwelijk leeft, op een dag het leven kan worden geboren. Omdat ik een "gelukkige" eigenaar was van het cytomegalo-virus in een slapende vorm, wist ik dat in de actieve toestand men niet zwanger kan worden van dit virus. Ik besloot, voor het geval dat ik een analyse van FAKKEL voor herpes zou maken, rubella (die ik ziek had, gaf niet op), cytomegalo, toxoplasma. Tot mijn verbazing had ik antistoffen tegen cytomegalovirus, wat betekent dat hij ons en mijn man niet bedreigde, dus het was niet nodig om getest te worden. Waarom -

Hallo allemaal Mijn post zal gewijd zijn aan een probleem dat vandaag zo wijdverspreid is, dat mij niet is voorbijgegaan - retrocervicale endometriose. Mijn verhaal verschilt waarschijnlijk weinig van de verhalen van degenen die hebben meegemaakt wat het is. Kortom: elke keer een plotse helse pijn tijdens de menstruatie met een temperatuur tot 39, tegelijkertijd zwakte voordat je het bewustzijn verliest, een oproep voor een "noodgeval" door niet-geautoriseerde mensen (als je op dit moment alleen bent buiten het huis), pijn tijdens ontlasting, pijn tijdens geslachtsgemeenschap, pijn omdat, dat je zit, pijn van opwinding, packs.

Goede avond, meisjes! Of liever, een goede nacht! Hier voelde ik me verdrietig, ik las voortdurend BB, die alleen gedachten niet in mijn hoofd kruisen, ik heb al gelezen over alle klinieken van Novosibirsk, en ik heb min of meer een plan voor mezelf gemaakt, alsjeblieft, onder de besnoeiing, de post is lang, ik zal dankbaar zijn wie het zal lezen!

Mijn planningsverhaal begon twee jaar geleden. Ik heb de zwangerschapplanning serieus benaderd, alle tests met goed gevolg doorstaan, een echografie laten maken en onderzoeken wat ik kon. Ik kreeg groen licht van de gynaecoloog en alle artsen voor de zwangerschap. Na vier cycli en houding van berk, zijn we erin geslaagd zwanger te raken, het werd een nieuwjaarscadeau. Maar zoals altijd duurde het geluk niet lang. Vanaf het begin van de zwangerschap waren er enkele problemen, ernstige pijn in de buis en vervolgens in de baarmoeder. Echografie kon de zwangerschap van de baarmoeder niet bevestigen, hoewel dat al het geval was.

Ik heb niet lang geschreven, waarschijnlijk omdat er geen speciaal nieuws is). Het is 6 maanden na de ST, met het begin van een nieuwe cyclus, zullen we stoppen met onszelf te beschermen, hoewel ik hier geen enkele zin van onafhankelijke pogingen verwacht. Na de onderbreking waren de eerste cycli lang - 50, 57 dagen, na NG begon de situatie te verbeteren - 13.01, 13.02 (31 dagen). Ik hoop niet een eenmalige actie, en in de komende dagen kijk ik erg uit naar het mesische)) in deze cyclus waren er zeer uitgesproken afscheidingen zoals YAB, dus ik durf te hopen dat alles goed is en het lichaam is hersteld. Hoe.

Hallo allemaal Ik wil mijn verhaal schrijven. Het is jammer dat ik me eerder niet op de site heb geregistreerd om met u te communiceren, steun te vinden en mijn ervaring te delen. We zijn tenslotte verenigd in één doel: onze kinderen, een groot verlangen om een ​​gezonde baby te baren, onze eigen kolinochka, maar om de een of andere reden werkt dit voor sommigen van ons nog niet. Ik zal alles in orde opschrijven. En zo. Ik ben 28, mijn man is 30 jaar oud. Plan baby sinds 2013. Ik heb een onregelmatige menstruatiecyclus. Heel mijn leven, zo lang als ik me kan herinneren, ging mijn menstruatie als vreselijk. Maar.

Meisjes, hallo tegen iedereen) laten we elkaar eindelijk ontmoeten) en vrienden worden-juichend) Ik besloot om een ​​grote post te schrijven, wat de dokters mij in deze maanden aandoen, wat er uiteindelijk gebeurt en hoeveel het kost) Het kan iemand helpen) Ik hoop ooit op het einde zal alles eindigen met 2 strips) Ze zijn gestopt met beschermen op 1 juli 2013, iiii niets) verschillende artsen van de kliniek slachtten de lul openlijk tegen me, maar ik begreep het te laat) Ik begon recensies te lezen over artsen en in de kliniekgroep stuitten moeder en kind op mijn dankbaarheidsposten Insti's klasgenoten Tuta die onlangs een tweeling heeft gekregen) schreef haar, wat haar natuurlijk heel erg verward maakte, maar.

1. De leeftijd van beide echtgenoten. Ik ben 33, mijn man is 39 (ten tijde van de conceptie) 2. Algemene planningservaring. ongeveer 3 jaar actieve planning 3. Kinderen. Een dochter - binnenkort 3 maanden4. Niet-succesvolle zwangerschappen (WB, B, ZB) met vermelding van de menstruatie. Net5. Enquêtes, procedures en operaties. Ik controleerde alle hormonen, fakkelinfecties, mijn man passeerde spermogrammen, dronk op OK voor een rebound-effect, verschillende echografieën, gecontroleerde ovulatie met tests en echo's, gemeten BT, deed een pijptest, stond in een pilaar, voerde laparoscopie + hysteroscopie uit, 2 stimulaties van ovulatie met hulp6. De diagnose van onvruchtbaarheid. We kunnen zeggen dat ja7. Behandelregime lapara, stimulatie van de eisprong onder controle van een echografie, clostilbegit, hgch-injectie, wordt geïnjecteerd voor ondersteuning.

Hallo allemaal! Ik ben erg blij dat ik mijn post in dit specifieke onderwerp kan schrijven. Ik wilde je mijn planningsverhaal vertellen. Ik ben in 2012 met mijn man getrouwd en heb besloten een jaar voor mezelf te leven. Ik wist dat ik sinds mijn kindertijd problemen had met mijn maandelijkse leven, dat ze nooit permanent waren en dat artsen polycystische ziekten hadden. Benoemd OK dat ik ongeveer twee of zelfs meer jaren heb gedronken. Daarom besloten we in oktober 2013 dat het tijd was om hier aan de kleine te denken.

conceptie met utrozhestane

Mobiele applicatie "Happy Mama" 4.7 Communiceren in de applicatie is veel handiger!


Meisjes, ik rende door alle forums en nergens zag ik dat de utrik was aangewezen van de 11e tot de 25e dag van de MC. overal waar ze drinken vanaf dag 16... misschien heeft mijn arts iets verward? Vertel me alsjeblieft. 11 dagen heel snel.

Ik zou verwijzen naar een andere arts, of liever twee verschillende, meestal wijzen ze het toe als ze het voor B willen, van 16 tot 25, nou + - per dag, voor andere doeleinden kunnen ze op andere dagen van de cyclus worden voorgeschreven, bijvoorbeeld om de cyclus te normaliseren, enzovoort... p.

Bedankt voor het antwoord! Ik zou blij zijn om een ​​andere dokter te zien, maar in onze binnenwateren gedurende de dag met vuur zul je niet op zijn minst iemand vinden die ooit van dergelijke voorbereidingen heeft gehoord) vond dit ver weg in de wereld)

in het algemeen heb ik endometriose, op de 7e dag van de tsikla-echografie bleek dat niets exfolieert. en dit is tegen de achtergrond van een sublinguale inname van luteïnes van zes maanden. dus veranderde ze het medicijn voor mij. ze zei dat het geweldig zou zijn als B. erin slaagde. Dit zijn de gevallen :) Ik denk dat ik 3 maanden moet drinken zoals voorgeschreven, van 11 tot 25 dagen, en dan, als ik de resultaten niet zie, zal ik het schema veranderen. Ik heb net na 3 maanden een nieuwe echografie ondergaan.

Welnu, terwijl u een behandeling voor hen ondergaat en dan kijkt, kunt u O, nou, nou, kan de cyclus kort zijn?

Ik heb nu een cyclus van 28 dagen voor precies 10 jaar (nu 29 jaar oud, de cyclus is ook na verloop van tijd alleen geëlimineerd na inname van Diane35). Ik ga pillen zoeken :) vandaag is het alweer 9 dagen.

Nou, veel geluk, schrijf hoe het gaat

en lees anatatsiya

Okie) pillen gevonden. Ik start vanaf dinsdag, ik zal het je zeker vertellen. Bedankt voor de steun :)

laten we je vuisten voor je vasthouden))) Ik was twee cycli bij de utrica, ik denk dat ik het opnieuw moet proberen))

Luister, en je hebt je man gecontroleerd? De dokter adviseerde me om van hem een ​​spermogram te maken. van plan om te gehoorzamen

Ja, dat weet ik natuurlijk)) we zijn gestopt met plannen, we zullen niet, maar we zullen zien, maar natuurlijk zullen we niet beschermd worden) in het algemeen, hoe het zal blijken

duidelijk) veel succes voor u en een snelle onverwachte verrassing! :) bereik je doel snel)

Ik ben weer in de lucht) gedurende de laatste 7 dagen van mijn gezamenlijke verblijf met Utrozhestan... niet echt indrukken. Ik neem vagelijk vaginale vaginale... een zeer groot ongemak daar) lijkt mij dat weinig van de drug wordt opgenomen, dat de belangrijkste eer binnen blijft. en ik voel het constant: (straight fu (hij is ook een soort van vet: (hier)

Hallo, vreemd natuurlijk, de perfecte match voor mij is perfect, in het algemeen wordt het als veel beter beschouwd dan duphaston, vraag de dokter of ze je duphaston kan geven, hij is geen vaginaal

nee, ik zal het volhouden) De dokter is ver, ongemakkelijk om te gaan. Ik heb het over 3 maanden, dat is de helft van de eerste is al voorbij)

Ik voel me gewoon beschaamd door deze glibberige, constante gewaarwordingen binnenin... ik wil alles spoelen, maar het is vettig, en je kunt de gel daar niet direct gieten)

Ik heb ook 2 tests gekocht, ik volg het advies van de leden van het forum op dag 26 in de ochtend als ik geen aardeekhoorn ben (hij heeft al 3 strips :)). Zodat, in het geval van geluk, hem niet te onderbreken met de afschaffing van het medicijn... hier :)

Nou, kijk maar of het voorbereidende apparaat niet beter te vervangen is, maar om mijn G-grill te annuleren, die ik accepteer van 16-25 DC en zodra ik zie // Ik begin het meteen te nemen, kortom, je zult het begrijpen))) wie is grit) veel succes met je.

hallo) opnieuw i) kapets in het algemeen) maandelijks 4 dagen eerder... dat wil zeggen, de cyclus is 24 geworden... eindelijk is het vreemd... ik zit... ik denk..

haaa en ik deze maand was 24 bij 25 kwam tin wachtte niet zo vroeg en was dat nog nooit

als we bioritmen verwant zijn)

Ik besloot deze maand na de eisprong te drinken... maar ondanks het begin van de menstruatie, besloot ik om een ​​test te doen... nou ja, je weet maar nooit) en op de een of andere manier overstuur / :( dus nu zal ik testen voor ovulatie kopen en eerlijk werken: )

Utrozhestan bij conceptie beoordelingen

De belangrijkste actie van Utrozhestan, dankzij welke hij is aangewezen om zwangerschap te ondersteunen, is om het lichaam van de vrouw te voorzien van progesteron. Voor de vervaardiging van het medicijn wordt gebruikt plantmateriaal, dus het is natuurlijk. Er zijn twee vormen van utrozhestan: capsules en zetpillen. Dankzij dit medicijn kun je de kans op zwangerschap vergroten en het ouder worden veiliger maken.

Urozhestan wordt aanbevolen voor gebruik bij lage concentraties progesteron, alsook in geval van een dreigende miskraam. Maar hoe effectief Utrozhestan tijdens de zwangerschap, de beoordelingen van vrouwen zijn in staat om het beste te laten zien. Maar zelfmedicatie niet. Desalniettemin is Utrozhestan een hormonaal medicijn, dus het kan alleen worden gebruikt zoals voorgeschreven door een arts. Wat zegt er specifiek over hem in de beoordelingen? Zeker de moeite waard om te begrijpen.

Recensies van Utrozhestan tijdens de zwangerschap

Karina (26 jaar oud, technoloog)

Begonnen met het gebruik van Utrozhestan al tijdens de zwangerschap. Het feit is dat ik het risico liep op een miskraam. Maar de arts in het regionale ziekenhuis, na het bekijken van de geschiedenis van de behandeling, voorgeschreven dit specifieke medicijn, en bovendien - vitamines. Volgens reviews lees ik dat het niet iedereen helpt, dus ik was bang om het te gebruiken. Nog steeds kon het op geen enkele manier beslissen - in welke dosis te nemen. Maar de dokter zei dat een sterke dosis nodig is - 200 mg.

Tijdens de zwangerschap zag u Utrozhestan-tabletten 's ochtends en vóór het naar bed gaan introduceerde zij vaginaal. Terwijl ik onderzocht werd, ontmoette ik vrouwen die al 2-3 miskramen hadden. Ze hebben ook Utrozhestan benoemd. Maar hij heeft me de eerste keer geholpen. Ik gaf een kind zonder complicaties en nu wil ik er nog een hebben. Ik kan alleen een volledig positieve feedback achterlaten over deze geweldige tool.

Ksenia Alexandrovna (32 jaar)

Toen ik zwanger was, brachten ze me in het ziekenhuis vanwege het gevaar van een miskraam. Bovendien, zelfs op een zeer korte tijd. Samen met andere geneesmiddelen werd Utrozhestan ook voorgeschreven. Om eerlijk te zijn moedigde de positieve recensies in het netwerk me niet te veel aan, omdat dit medicijn hormonaal is. Maar de dokter zei dat zijn veiligheid al lang werd bevestigd door ervaring. Zoals later bleek, reduceert Utrozhestan, en de waarheid, de kans op een miskraam. Toen ze al ontslagen waren, schreef de dokter andere medicijnen voor, maar ik dronk ze gewoon niet. Misschien is dit verkeerd, maar er is niets vreselijks gebeurd. Als Utrozhestan positieve beoordelingen krijgt tijdens de zwangerschap, dan kunnen de andere medicijnen die door dit medicijn worden voorgeschreven niet worden geprezen. Maar ik zal zeker zeggen dat Utrozhestan me heeft geholpen. Er waren ten minste geen ernstige problemen meer tijdens de zwangerschap.

Gulnara (37 jaar, kostuumontwerper)

Ik had de gelegenheid om ongeveer twee jaar geleden, toen ik een moeilijke zwangerschap had, kennis te maken met Utrozhestan. Bloeding begon in het eerste trimester. De arts heeft vervolgens Utrozhestan onmiddellijk voorgeschreven, omdat hij naar verluidt helpt om het kind te redden. Maar er gebeurde niets. Hoewel er veel goede recensies over hem zijn geschreven, heeft hij me niet geholpen. Bovendien gebruikte ik dit medicijn als een kaars en dit veroorzaakte vreselijke pijn.

Pas bij de tweede poging was het mogelijk om het kind te dragen. Maar deze keer deed het zonder dergelijke pillen. Ik wil niet zeggen in de herinnering dat ik Utrozhestan niet tevreden was. Maar blijkbaar is hij nog steeds niet in staat om iedereen te helpen. Bovendien moeten er te veel voorwaarden zijn voor een remedie om een ​​positief effect op de zwangerschap te hebben. Zelfs in andere beoordelingen staat er.

Tatjana (25 jaar oud, laboratoriumassistent aan de universiteit)

Voor zover ik weet uit de beoordelingen, wordt Utrozhestan niet alleen voor en tijdens de zwangerschap voorgeschreven. Het is ook geschikt voor alle vrouwen met hormoonproblemen. Maar ik gebruikte het met als doel het kind te dragen. De arts heeft het gebruik van kaarsen aanbevolen omdat het effect beter is. Het effect is heel gemakkelijk te zien - kijk maar naar mijn snelgroeiende zoon. Er waren geen bijwerkingen, hoewel ik weet dat Utrozhestan tijdens zwangerschapscontroles niet alleen positieve inhoud bevat. Ik ben zeer tevreden over deze remedie en de arts die het voor mij heeft voorgeschreven en me tijdens de zwangerschap heeft geholpen.

Anastasia Sukhareva (28 jaar)

Utrozhestan begint vanaf de 14e week van de zwangerschap. Hoewel er geen pijn was, verscheen er een trekkend gevoel na het lopen. Toen ze begon te nemen, veranderde er helemaal niets. Na 6 of 7 dagen na inname van het medicijn was er plotseling een scherpe snijpijn. En dus voor drie uur. De gynaecoloog schakelde vervolgens over naar een ander medicijn. Hij zei dat Utrozhestan mij niet past.

Om eerlijk te zijn begon ik het medicijn in mijn eentje te nemen na het lezen van de beoordelingen. Maar het bleek dat het goed ging met hormonen. En Utrozhestan stelt u in staat om de zwangerschap goed te overleven alleen met een tekort aan progesteron. Daarom heb ik nu spijt dat ik dergelijke onzin begon te begaan. Ik adviseer niemand om drugs voor te schrijven, alleen door ze door beoordelingen te lezen.

Svetlana (31 jaar, logopedist)

Toen de zwangerschap begon, wees de gynaecoloog me Utrozhestan toe. Dit is zo'n hormonaal medicijn dat de concentratie van progesteron verhoogt. Ik begon hem te accepteren vanaf de derde week. Zag in de vorm van capsules, want na het lezen van de recensies vond ik het niet echt leuk om vaginale kaarsen te gebruiken. Meteen na de aanvraag merkte ik dat ik me slaperig begon te voelen. Ook van de minnen wil ik opmerken dat het vrij duur is, en dat het medicijn een korte tijd duurt. Ik weet niet hoe gerechtvaardigd dit is, aangezien Utrozhestan tijdens de zwangerschap over het algemeen niet altijd positieve feedback geeft. Bovendien is na de achtste week van foetale ontwikkeling gestopt. Mijn "relatie" met Utrozhestan is niet gelukt.

Utrozhestan tijdens de zwangerschap: het belangrijkste - controle

Om de zwangerschap succesvol te laten verlopen, kan en moet zelfs Utrozhestan worden gebruikt. Maar dit proces moet worden gecontroleerd door een specialist. Inderdaad, zoals uit de beoordelingen blijkt, leidt de ongecontroleerde inname van een dergelijk medicijn tot verre van de beste consequenties. Bijna niemand heeft het nodig.

Utrozhestan bij het plannen van een zwangerschap: beoordelingen, wat is voorgeschreven, hoe te gebruiken

Waarom neemt u Utrozhestan

Wanneer en hoe moet u Utrozhestan gebruiken bij het plannen van de zwangerschap

Utrozhestan wordt voorgeschreven voor de medicatie van zwangerschap in geval van progesterontekort. Zijn actie is gericht op het voorbereiden van het lichaam op conceptie. Het is ook aangewezen om de nodige voorwaarden te stellen aan het vrouwelijk lichaam voor de normale loop van de zwangerschap in het eerste trimester.

De dosering en het regime Utrozhestan mogen alleen de behandelende arts benoemen! Dagelijkse dosis utrozhestana - 200 - 400 mg met een significant gebrek aan progesteron. Op de dag heeft u 's ochtends en' s avonds twee capsules nodig. Het medicijn kan zowel oraal als intravaginaal worden ingenomen.

Vanwege de mogelijke verergering van leverproblemen is een onderzoek door een arts noodzakelijk, daarom wordt u ten zeerste aangeraden om eventuele problemen aan uw arts te melden.

Utrozhestan-receptie tijdens de zwangerschap

Contra-indicaties voor Utrozhestan bij het plannen van de zwangerschap

Urozhestan bevat soja- en pindaolie, daarom is in geval van allergische reacties of intolerantie voor deze bestanddelen geen receptie voorgeschreven. Onder andere contra-indicaties:

  • trombose;
  • moeilijke fase flebitis;
  • bloeden;
  • onvolledige abortus;
  • zwelling;
  • verstoring van de lever, chronische ziekten.

Onder de mogelijke contra-indicaties:

  • overtreding van het cardiovasculaire systeem;
  • chronische nierziekte;
  • bronchiale astma;
  • diabetes mellitus;
  • psychische stoornissen;
  • epilepsie;
  • lactatieperiode.

Overdosering en bijwerkingen van Utrozestan

De volgende bijwerkingen zijn mogelijk:

  • bloeden in het midden van de cyclus en hemofyse;
  • duizeligheid en slaperigheid;
  • overgevoeligheid.

Overdosis veroorzaakt de bovengenoemde bijwerkingen. Als regel verdwijnen de bijwerkingen met een afname van de volgende dosis.

Utrozhestan of Duphaston - wat is beter bij het plannen van een zwangerschap

Er wordt aangenomen dat Utrogestan en Duphaston soortgelijke geneesmiddelen zijn met een vergelijkbaar werkingsspectrum. Dit klopt, maar welke is beter om een ​​medicijn te kiezen?

Het wordt Utrozhestan aanbevolen, omdat het de bloeddruk niet beïnvloedt, geen gewichtstoename veroorzaakt en de foetus niet beïnvloedt. Duphaston heeft ook geen invloed op de foetus, maar het is mogelijk om Utrogestan als een kaars te nemen door het in de vagina te steken (belangrijk voor vrouwen met ernstige toxemie).

Beoordelingen Utrozhestan bij het plannen van een zwangerschap

Ik vond de drug leuk, er waren helemaal geen bijwerkingen. In het begin was er een sterke toxicose, maar deze werd verrassend ver voorbijgestreefd in een maand. Wanneer toxicose als kaarsen werd gebruikt - de capsules kwamen niet naar buiten, erg handig.

Utrozhestan is een goed medicijn, hielp om de cyclus te normaliseren, daarna werd ze zwanger. In het bijzonder tevreden dat hij niet aankomt en de hormonale achtergrond niet verstoort, zoals gewoonlijk het geval is met hormonale geneesmiddelen.

Progisteron is normaal, maar de arts heeft het voorgeschreven om het zwanger te houden en om het risico van een miskraam te voorkomen. Ik accepteer het gedurende de dag dat ik eet en gebruik het 's nachts als kaarsen. Afgetrokken van deze optie op internet, de dokter toegestaan ​​(er was een bijwerking - 's avonds na het nemen kon ze normaal niet in slaap vallen). Nu, op de 12e week, accepteer ik het gewicht.

Ik heb een endometriumpolie verwijderd. Benoemde urozhestan... Ik ben bang om aan te komen, maar ik drink. Oké tot nu toe Ik dronk drie maanden lang, de cyclus lijkt weer normaal te zijn, maar de dokter zei dat dit niet alles is... Dokters zeggen dat sommigen zelfs afvallen van hem... En over het algemeen werd het gewoon gered.

In mijn geval, integendeel, kwam het maandelijkse poliepveld 2 keer per maand. Poliep verwijderd, benoemd urozhestan. Het werd 4 maanden behandeld - dit is veel. Toen de tweede cursus plaatsvond, zei de dokter een sterke overtreding. Het medicijn hielp, maar deze keer was een gruwel voor mij.

Video over Utrozhestan bij het plannen van een zwangerschap

In de video vertelt een expert over Utrozhestane en zijn voordelen.

Basale temperatuur van A tot Z

* Beste vrienden! Ja, dit is adverteren, zo ronddraaien!

Duphaston of urozhestan bij het plannen?

Groeten aan iedereen! Dit is mijn eerste blog en de eerste vermelding op de site, dus oordeel niet strikt) Ik lees veel artikelen en ik zie dat veel mensen deze medicijnen gebruiken bij het plannen. Ikzelf kan niet lang zwanger raken, meer dan 10 jaar. Dat heeft het gewoon niet geprobeerd, op geen enkele manier. Dus, ik kom op het punt van de vraag: als iemand deze medicijnen neemt, dan schrijft de dokter ze voor of neemt hij ze zonder afspraak? Is er een verschil in toelating bij de planning en tijdens de zwangerschap? En wat zijn enkele bijwerkingen als die er zijn? Deel alstublieft uw ervaring. Bij voorbaat dank voor antwoorden en voor begrip)

Urozhestan tijdens de zwangerschap

Helaas zijn tegenwoordig zulke tragische uitkomsten van zwangerschap als niet-frequent voorkomen, met andere woorden miskramen. Slechte ecologie, het moderne tempo van het leven heeft verre van het beste effect op de gezondheid van vrouwen. Maar gelukkig is de wetenschap ver vooruit gegaan en veel van de bovengenoemde problemen zijn al overwinnend door de methoden van de moderne geneeskunde.

Vaak kan de oorzaak van miskramen, zoals in principe, en niet het voorkomen van zwangerschap een verminderde hoeveelheid progesteron in het lichaam van een vrouw zijn. Om dit te voorkomen, krijgt de toekomstige moeder Utrozhestan toegewezen. Het medicijn wordt als hormonaal gebruikt. In feite is Utrozhestan een synthetische analoog van progesteron of, met andere woorden, het zwangerschapshormoon - het hormoon van het gele lichaam. Chemisch gezien herhaalt het de moleculen van progesteron volledig. Zijn synthetische tegenhanger, Utrozhestan, is gemaakt omdat natuurlijke progesteron in de darm niet wordt opgenomen. Je kunt het medicijn en plaatselijk innemen - in het kaarslicht en aan de binnenkant - in capsules.

Idealiter worden progesteron hormonen - progesteron - geproduceerd door de eierstokken. Met het begin van de zwangerschap - de placenta, dan worden ze de belangrijkste hormonen die reageren en zorgen voor het behoud en de normale ontwikkeling van de eicel. Voor de tijdige aanvang van de levering en de juiste koers, zijn ze ook in reactie.

De werking van Utrozhestan voor het vrouwelijk lichaam is inherent niet gevaarlijk: het vervangt niet de inheemse hormonen, maar wordt eenvoudig daaraan toegevoegd, als ze om de een of andere reden niet genoeg waren voor de normale loop van de zwangerschap. Deze geslachtshormonen hebben geen effect op de baby.

Voor zwangere Utrozhestan - mogelijk veilig, wordt het in de geneesmiddelen van groep B geïntroduceerd, maar dit betekent dat het tot nu toe niet voldoende is bestudeerd.

Samen met Utrozhestan kan de arts ook andere medicijnen voorschrijven, zoals antispasmodica of sedativa - ze zijn ermee compatibel.

Urozhestan draagt ​​tijdens de vroege zwangerschap bij aan de overgang van het baarmoederslijmvlies naar de staat die nodig is voor de ontwikkeling ervan. Als er een miskraam dreigt, vermindert dit de contractiliteit van de spieren van de baarmoeder en eileiders.

Urozhestan tijdens de zwangerschap: instructies

Tijdens de zwangerschap wordt Utrozhestan meestal voorgeschreven voor intravaginale insertie - het is mogelijk om bijwerkingen te minimaliseren.